Recensie: Power Pony's- Het geheim van de edelstenen

Oorspronkelijke titel: Die Wolkenpony's- Das geheimnis de Edelsteine
Auteur: Barbara Rose
Illustraties: Jutta Berend
Uitgeverij: Kluitman
Jaar van uitgave: 2024
Kaft: hardcover
Aantal bladzijden: 76
Genre: kinderboek, zelf lezen, fantasie
Thema: paarden, vertrouwen, avontuur
Leeftijd: 6+
ISBN: 9789020617412

De omslag ziet er kleurrijk uit. Je ziet een meisje met vier pony's en een blauw kasteel op de achtergrond. In het boek worden de vier pony's geïntroduceerd. Iedere pony vertegenwoordigt een weertype: Wervelwind staat voor wind en storm, terwijl Zilverdruppel over donder en bliksem gaat. Elke pony heeft een edelsteen bij hun naam. Wat zou dat betekenen?

Het boek heeft een overzichtelijke inhoudsopgave, met negen hoofdstukken inclusief voor- en nawoord. In het voorwoord maak je kennis met de Power Pony's in de troonzaal van de koningin van Helderblauw. Ze besluit dat het altijd zonnig moet zijn en stuurt Wervelwind, Sneeuwkristal en Zilverdruppel naar een verlaten eiland. De pony's proberen te ontsnappen, maar alleen Wervelwind lukt dat.

In het eerste hoofdstuk ontmoet je Lotte, die van haar oma een armband met edelstenen heeft gekregen. Deze edelstenen kunnen helpen de Power Pony's te bevrijden.

20240905_113916jpg

Kinderen die van paardenverhalen houden, zullen dit boek geweldig vinden. Het heeft veel weg van een sprookje, met een koningin, kobolden, piraten en magische krachten die het avontuur spannend maken. Dit boek is geschikt voor kinderen die al wat beter kunnen lezen. Ik zou het promoten in groep 4 of 5 en tijdens de promotie het voorwoord en een stukje uit hoofdstuk 1 voorlezen.


Ik wil uitgeverij Kluitman bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het ook aanschaffen? Klik hier