Boekrecensie: Waterwerelden

Auteur: Alexander Kaufman

Illustraties: Mariana Rodrigues
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaar van uitgave: 2021
Kaft: hardcover
Aantal bladzijden: 70
Genre: informatieboek
ISBN: 9789047713227

Inhoud:

Dit prachtig geïllustreerde boek laat ons kennismaken met verbijsterend mooie koraalriffen, rivierlandschappen van de Amazone, kelpwouden en een veelvoud aan onverwachte omgevingen zoals wadden, riviermondingen, drasgebieden en de mangroven. Dit alles wordt sterker bedreigd dan ooit. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat mensen zich gaan bekommeren om iets wat ze zelden zien?
Het boek begint met het uitleggen van de begrippen die horen bij het woord water. Zoutgehalte, dichtheid, lichtinval, stromingen, druk, golven, zuurgraad, getijde en zuurstofconcentratie.
Daarna neemt de schrijver je mee naar 15 verschillende watergebieden. Eerst wordt er uitgelegd waar je je bevind en welke problemen er in dit gebied zijn en daarna zie je welke dieren er in dit gebied leven en krijg je beknopte informatie per dier.

Mijn mening:
De illustraties zijn prachtig getekend. Ieder gebied heeft zijn eigen bijzonderheden. Grote platen waar je veel op kunt ontdekken. Het is wel handig om er wereldkaart bij te houden zodat je weet waar je je bevindt. Mooi dat de illustraties als uitgangspunt zijn genomen en de tekst minder opvalt. Het uitgangspunt van de schrijver komt in ieder hoofdstuk naar voren: Ontdek de magie van de waterwerelden en help mee om ons gedrag te veranderen voordat het te laat is.
Dit boek verdient zeker een plekje in de boekenkast!


Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van Lemniscaat lezen: /lemniscaat


ba193f54d1jpgeeed6e0566jpg