Boekrecensie: Domperdorp

Oorspronkelijke titel: Trubble Town-Squirrel Do Bad

Auteur: Stephan Pastis

Illustraties: Tineke Meirink

Vertaling: Florus van Rooijen


Uitgeverij: De Fontein

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 286

Genre: Stripboek

Leeftijd: 9+

Getipt door de Kinderjury 2023

Inhoud:
In Domperdorp woont Bregje Zwerver met een overbezorgde vader waardoor ze niets van het dorp heeft gezien. Ze wist alleen dat het een historisch gemeentehuis had en prachtige cafés en dat er in een Smullie van Smullie Siem de hoogst toegestane hoeveelheid suiker zat. Op een dag besluit ze zo'n Smullie te gaan halen en deze op te drinken in het park. Hier ontmoet ze Evert de Eekhoorn. Hij krijgt van haar een slokje Smullie en dan gaat alles mis. In het dorp vinden er een serie mysterieuze explosies plaats en Evert krijgt hier de schuld van. Bregje voelt zich schuldig en probeert hem te helpen. Ze komt erachter dat er wel heel gekke mensen in Domperdorp wonen. Komen Bregje en Evert uit de problemen? En wat doet het donuthuis van Dopman in dit verhaal? En zullen de drie mollen dit kunnen oplossen?

Mijn mening:
Als je fan bent van Flip Fiasco, Niek de Groot en Kapitein Onderbroek dan is dit boek echt iets voor jou!
Het boek voelt zwaar in je handen. Dit komt door de dikke kwaliteit van het papier. Het zijn korte hoofdstukken waardoor je op ieder moment kan stoppen. Ieder hoofdstuk start met een quote. Bijvoorbeeld: 'hoofdstuk 12 waarin je langzaam ontdekt wat voor geweldig stuk literatuur dit is.' De tekeningen zijn simpel en grappig.
Het verhaal is wat chaotisch door alle verschillende bewoners, maar heeft wel een begin-midden-einde.

Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van uitgeverij De Fontein lezen:/de-fontein