Boekrecensie: De wereldgeschiedenis in 100 dieren

Originele titel: The History of the World in 100 Animals

Auteur: Simon Barnes

Illustraties: Frann Preston-Gannon

Vertaling: Steven Blaas

Uitgeverij: Lemniscaat

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 112

Genre: Informatieboek

Leeftijd: 8+

Inhoud:
In dit boek vind je 100 dieren die de belangrijkste rol hebben gespeeld in onze wereldgeschiedenis. Je krijgt wonderbaarlijke maar ook afschuwelijke weetjes te lezen over de geschiedenis van deze dieren. Je komt er bijvoorbeeld achter dat krokodillen oeroud zijn en in dezelfde tijd leefden als dinosauriërs, dat de laatste buidelwolf in 1936 stierf, dat de dodo in 1598 ontdekt is en ongeveer 60 jaar daarna de vogel was uitgestorven. De stukjes tekst staan in blokjes tussen de mooie illustraties van Frann Preston-Gannon. De schrijver Simon Barnes heeft als doel om je duidelijk te maken dat we met alle dieren op aarde moeten samenleven en hoe je de wereld mooier kunt maken.

Mijn mening:
Het is een prachtig boek met veel informatie over de geschiedenis van elk dier. Waar komt het vandaan en welke weetjes zijn bekend. Door dit boek krijg je nog meer waardering voor de natuur. In de laatste woorden laat de schrijver dit ook naar voren komen. Elk diersoort en elk plantsoort is te redden. De hele planeet is te redden. Dit boek draagt hier zeker een steentje in bij en hoort op elke boekenplank van de basisschool!


Quote: 'Ooit was de hele natuur angstaanjagend en gevaarlijk: nu moeten we ervoor zorgen en ervan houden.'


Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van uitgeverij Lemniscaat lezen: /lemniscaat