Boekrecensie: De school van de magische dieren

Oorspronkelijke titel: Die Schule der magischen Tiere- Top oder Flop!

Auteur: Margit Auer

Illustraties: Martijn van der Linden

Vertaling: Corry van Bree

Uitgeverij: Lannoo

Jaar van uitgave in Nederland: 2022

Aantal bladzijden: 198

Genre: Jeugd / fictie / magie

Leeftijd: 8+

Inhoud:
Dit is het vierde deel van de reeks 'De school van de magische dieren'.
De Wintersteinschool is een school met een geheim. In de klas van Miss Cornfield krijgen leerlingen een magisch dier van Mortimer Morrison, eigenaar van de magische dierenwinkel. Hij reist over de wereld om magische dieren op te halen. Er zijn nog 15 leerlingen die geen magisch dier hebben. Alleen miss Cornfield en de klas kennen het geheim.
Een klasgenoot Max heeft een geweldig idee om met de klas mee te doen aan het kinderquizprogramma Top of flop. Dit is een populaire quiz onder de kinderen. In de klas zitten veel kinderen met allemaal verschillende kwaliteiten. Het is een goede gelegenheid om te werken aan samenwerking , teamgeest en wederzijds vertrouwen. Voor de aanmelding moeten ze met de klas een video-auditie doen. De magische dieren zullen in de film op onschuldige dieren lijken. De klas wordt uitgekozen voor Top of flop en de Kids-Quiz-TV zenden het live vanaf de school uit. Zal de quiz zo zijn zoals ze het iedere keer op de televisie zien? En lukt het om te winnen van de andere school?

Mijn mening:
In het boek zitten allerlei verschillende lagen. De verschillende karakters, kwaliteiten en thuissituaties van de kinderen. Mooi om te lezen dat ieder magisch dier ook echt past bij een persoon. De dieren hebben een mooie rol in het boek, verzorgend en oplettend.
Er is veel interactie in het boek waardoor je je makkelijk kunt verplaatsen in de kinderen. En ook de illustraties zijn een mooie aanvulling op het verhaal.
Kinderen die van dieren houden zullen dit boek met veel plezier lezen.

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van uitgeverij Lannoo lezen: /lannoo