Resensie: De ergste ouders van de wereld

Oorspronkelijke titel: The World’s Worst Parents 
Auteur: David Walliams  
Illustraties: Tony Ross 
Uitgeverij: Clavis 
Aantal pagina’s:  
Verschenen: 2021 
Genre: fantasieboek 
Thema’s: kinderen, humor, ouders 
Kaft: Harde kaft 
ISBN: 9789044840964 
Leeftijd: 9+ 

Inhoud:  

Dit boek bestaat uit tien humoristische verhalen. In ieder verhaal staat een andere ouder centraal die door een specifieke passie of door karaktertrekken zijn eigen belang voorop stelt. Voor de kinderen van deze ouders is dat natuurlijk niet gemakkelijk. Denk hierbij aan de moeder die een echte snelheidsduivel is, een vader die een hekel heeft aan wachten of een vader die liever zelf met het speelgoed van zijn kinderen speelt. De problemen lijken soms nog wel mee te vallen, maar vaak leiden ze tot een volledige ontregeling van de stad.  

Nadat een nieuwe ouder geïntroduceerd wordt, wordt langzaam maar zeker het probleem steeds duidelijker. In de loop van het verhaal wordt de problematiek groter en groter. De ouders zijn vaak niet zozeer gemeen, maar wel erg egoïstisch. De arme kinderen proberen hun ouders een beetje in toom te houden, maar dat valt niet mee.   

IMG-20230508-WA0012jpg

Mijn mening:  
Ik heb dit boek voorgelezen in mijn groep 5. De leerlingen konden er geen genoeg van krijgen! Vaak moest ik tijdens het voorlezen even stoppen omdat de kinderen dubbel lagen van het lachen. Ook de illustraties spraken tot de verbeelding. Onder aanmoediging van mijn leerlingen heb ik extra voorleesmomenten gecreëerd op de dag, omdat ze graag wilde weten hoe de verhaaltjes afliepen.  

Kortom een perfect boek om leesmotivatie te versterken bij kinderen. Dit boek bevat een flinke dosis humor en fantasie. De verhaaltjes zijn kort genoeg om op een dag voor te lezen en hebben vaak een verrassende wending.  

Leuk boek om kinderen zelf te laten lezen maar misschien nog wel leuker om voor te lezen! 

Ik wil uitgeverij Clavis bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek zelf aanschaffen? De ergste ouders van de wereld