Recensie: Wonderwaar- De geboorte van de computertaal
Wonderwaar is een kinderboeken reeks over wetenschappelijke verwondering. Dromen, durven, denken én doen. Voor onderzoekers vanaf 6 jaar.
In deze boeken gaan Jan Leyssens en Joachim Sneyers op zoek naar de verwondering die aan wetenschap vooraf gaat. Het gaat over naar dingen kijken en jezelf afvragen waarom ze zijn zoals ze zijn. En wat je er allemaal mee zou kunnen doen.
Dit is het achtste deel.Tekst: Jan Leyssens
Illustraties: Joachim Sneyers
Uitgeverij: Clavis
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 24
Genre: informatieboek
Thema: computer
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 9789044850499
Wie heeft de eerste computer gemaakt en hoe is de computertaal ontstaan? Deze informatie krijg je te lezen in dit boek. Het verhaal start met het tellen. Hoe kun je grote getallen noteren? Het begon met streepjes zetten om vervolgens gebruik te maken van een abacus en de pascaline. Charles Babbage bedacht de eerste rekenmachine. Ada Lovelace vond dit erg boeiend en zocht naar andere machines die ponskaarten gebruikten. Ze werkte haar ideeën uit. Haar aantekeningen waren van onschatbare waarde. Alan Turing gebruikte haar notities en ontdekte dat je met computers ook letters zou kunnen berekenen. De computers waren erg groot. Met de jaren zijn ze steeds meer verfijnd en worden ze over de hele wereld gebruikt.
Een heel interessant boek met ontzettend mooie illustraties waardoor je een goed beeld krijgt van het ontstaan van computers. De informatie wordt op een prettige en leesbare manier vertelt. Het zal kinderen doen verwonderen. Wat je dagelijks gebruikt krijgt nu veel meer betekenis.
Ik geef het boek een mooie plek in de klas. Leuk om kinderen aan te sporen om een tijdlijn te maken bij dit boek en plaatjes te laten zoeken bij verschillende soorten computers en hun vernieuwingen.
Ik geef het boek een 8.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
Ik wil uitgeverij Clavis bedanken voor het recenseren van dit boek.