Recensie: Vroeger en nu

Auteur: Arnoud Wiestra en Ilja van Braeckel
Illustraties: Arnoud Wierstra
Uitgeverij: Lannoo
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 41
Genre: geschiedenis
Thema: kunst, geschiedenis
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789401495387

20240212_153404jpg

Dit boek neemt je mee in de wereld van de 16e en 17e eeuw aan de hand van schilderijen van die tijd. De illustraties zijn gebaseerd op de echte schilderijen van echte meesterschilders. Achterin het boek vind je de titels van de schilderijen die gebruikt zijn voor dit boek. 
Een illustratie is gekoppeld aan een bepaald thema. De thema's die aan bod komen zijn: kleding, feest, eten en drinken, winter, spelen, zee en strand, reizen, stad, bouwen, kunst en wonen. 

20240212_152524jpg

20240212_152532 1jpg
Het is een overzichtelijk boek waarin je een duidelijk beeld krijgt van deze tijd. Kinderen ervaren dat we zo aan de informatie zijn gekomen van die tijd toen er nog geen foto's werden gemaakt. Leuk om kinderen vooral te laten praten over de platen. Omschrijf wat je ziet en hoe is dit nu op dit moment? Het is ook mooi om de kinderen in tweetallen per plaat de informatie te laten lezen en hierover te vertellen aan een ander duo. 
De leerlingen krijgen per tweetal een plaat met informatie en gaan op zoek naar de geschiedenis van deze tijd. Ze maken binnen dit thema een mooie presentatie waarbij de plaat als leidraad wordt gebruikt. Ze zoeken hierbij ook het schilderij van de meesterschilder. 
Kortom dit boek kun je op zoveel manieren inzetten. Een aanrader om standaard in je groep te zetten. De leerlingen zullen niet uitgekeken raken!

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. 
Wil je het aanschaffen? Klik hier