Recensie: Veertien Wolven

Auteur: Catherine Barr

Illustraties: Jenni Desmond

Vertaling: Steven Blaas

Uitgeverij: Lemniscaat

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 48

Genre: Informatieboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
In dit boek krijg je het verhaal te lezen van de wolven in Yellowstone Park. Dit gigantische park van bijna 9000 km² kun je vinden in de staten Wyoming, Idaho en Montana en werd in 1872 het eerste nationale park op aarde. Honderden jaren lang heersten er wolven. Er kwamen met de jaren steeds meer jagers die de wolven vingen vanwege de warme vacht. Zonder wolven veranderde het leven in het park. In 1995 werden er opnieuw 14 wolven uitgezet in het park. In dit boek lees je over de uitzetting en het leven van de wolf. En hoe is het nu vergaan met deze 14 wolven?

Mijn mening:
Je leert in dit boek veel over wolven. Nooit gedacht dat wolven zo'n belangrijke rol in de natuur zouden hebben. Door de wolven is de natuur meer in evenwicht. Met prachtige getekende illustraties wordt dit heel goed duidelijk gemaakt. Het leert je begrijpen hoe de natuur werkt. D
Dit boek hoort zeker thuis in iedere (school)bibliotheek. Leuke verwerkingstip voor kinderen: Kies zelf een dier en zoek uit wat de rol van het dier in de natuur is.

Dit boek past in het thema van de Kinderboekenweek 2022.

Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.