Recensie: Ultra Donker en de wachters van Wildzee

Oorspronkelijke titel: Utterly Dark and the Face of the Deep

Auteur: Philip Reeve

Illustraties: Ashley King

Uitgeverij: Ploegsma

Jaar van uitgave in Nederland: 2022

Aantal pagina's: 278

Genre: avonturenboek

Thema's: tovenarij, fantasie, vriendschap & familie

Kaft: hardcover

ISBN: 9789021680484

Leeftijd: 10+

Inhoud:
De kaft van het boek heeft een spannende afbeelding van een meisje op een rots midden tussen opspattende golven. Als je het boek opent zie je gelijk een kaart van het eiland Wildzee. Vanaf de eerste alinea maak je al kennis met Ultra, en meisje van elf dat opgegroeid is op het eiland Wildzee. Iedereen op het eiland is bang voor de zee en de betoverde eilanden die soms tijdens het schemeruur in de verte ten westen van Wildzee te zien zijn. Dit is het rijk van de Gorm, het monster dat eeuwen geleden door John Donker is verjaagd, maar wacht op zijn kans om het eiland weer aan te vallen. Sindsdien is er altijd een Donker die als wachter tijdens het schemeruur over de oceaan tuurt en waakt over het eiland. Ultra is aan het strand in een mandje gevonden door de wachter Drew Donker en geadopteerd. Nadat Drew op mysterieuze wijze is verdronken, neemt Ultra haar rol als wachter heel serieus. Dreigt er gevaar vanuit de zee? En kan Ultra als een Donker het eiland helpen?66f96c40b8jpg

Mijn mening:
Het is een heel spannend en afwisselend verhaal. Je wordt vanaf het begin van het boek de wereld van Ultra ingezogen. Het doet een beetje mythologisch aan. Het personage Ruis maakte de meeste indruk, anders dan anderen, mysterieus en mooi van binnen.
Het is geschikt voor de bovenbouw en een aanrader om voor te lezen in de groep. Als je van spanning en vreemde wezens houdt dan moet je dit boek echt lezen.

Mijn beoordeling:

Wilje het boek aanschaffen: www.kinderboeken.nl/boek/ultra-donker-en-de-wachters-van-wildzee/

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het recenseren van dit boek.