Recensie: Tobber en de frutsels- De avonturen van een klaskabouter in coronatijd

Auteur: Froukje Oosterhuis
Illustraties: Froukje Oosterhuis
Uitgeverij: Boek-scout
Jaar van uitgave: 2022
Aantal pagina's: 80
Genre: leesboek
Thema's: kabouters, corona, fantasie
Kaft: softcover
Leeftijd: 8+

Inhoud:
In klaslokalen wonen klaskabouters. Zolang er iemand is die in kabouters gelooft mag een kabouter er wonen. Tobber heeft mazzel en woont in een klas waar de juf gelooft in kabouters. In de school vindt hij frutsels. Je hebt frutsels om te eten en frutsels die je kunt gebruiken. Iedere maandag tot en met vrijdag zijn er kinderen en zijn er genoeg frutsels. Maar deze dag is er iets geks aan de hand. Er komen geen kinderen terwijl het geen vakantie is. Wat is er aan de hand? Wat is corona? Samen met Timmer, een andere klaskabouter en hun dierenvrienden gaan ze op zoek naar het antwoord en beleven grappige en spannende avonturen. Zullen de kinderen snel terugkomen?

74bfbd0df6jpg

Mijn mening:
Dit boekje is erg geschikt om voor te lezen bij de onderbouw. De hoofdstukken zijn net lang genoeg om voor te lezen tijdens het eten en drinken. Het verhaal zorgt ervoor dat je met je klas ook op zoek gaat naar de klaskabouter. Je kunt dit boek ook zelf lezen vanaf 8+. Het verhaal legt zeker niet de nadruk op de coronatijd en kan ook voorgelezen worden als deze tijd voorbij is.
Leuk om samen met de kinderen een huisje voor de klaskabouter te maken en te bespreken welke frutsels handig zijn om neer te leggen. Laat de kinderen ook een eigen avontuur bedenken en vertellen.

Mijn beoordeling:

Ik wil Froukje Oosterhuis bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.