Recensie: Springlevend

Oorspronkelijke titel: Lea und die Pferde- Das Glück der Erde

Auteur: Sarah Lark

Illustraties: Zeno

Vertaling: Merel de Vink

Uitgeverij: De Fontein

Jaar van uitgave in Nederland: 2023

Aantal pagina's: 173

Genre: paardenboek

Thema's: paarden, verliefdheid, pesten, vertrouwen

Kaft: harde kaft

ISBN: 9789026165641

Leeftijd: 10+

Droomt u ook van paarden? Wilde u altijd al leren paardrijden, maar is het er nooit van gekomen? En vraagt uw dochter om paardrijles? Grijp nu uw kans! Ons moeder-dochterarrangement biedt de ideale introductie in de ruitersport.
Manege Paardenhof, Hoogenbrug nabij het bos

Jessie houdt helemaal niet van paarden, maar wel van de band Crazy Animals. Haar moeder werkt bij een reisbureau en heeft connecties waardoor ze kaartjes voor het concert heeft kunnen regelen. In ruil daarvoor moet Jessie wel mee naar de paardrijlessen. 
Tijdens de eerste les ontmoet ze Milan die samen met zijn vader paardrijlessen neemt. En al snel is er een klik. Op de manege loopt ook Mark rond, een stoere jongen die goed kan paardrijden. Jessie vindt hem wel interessant. Ze komen in contact met elkaar en Mark vertelt haar dat zijn zus op het paard Storm rijdt en dat ze niet goed op hem kan rijden. Zodra Jessie Storm ziet kan ze aan niets anders meer denken. Langzaamaan komt ze erachter dat het in de paardenwereld allemaal niet eerlijk verloopt en krijgt ze steeds meer oog voor Milan.


20230329_152151jpg

Mijn mening:
Kinderen die van paarden houden zullen smullen van dit boek. De kaft spreekt enorm aan doordat er een foto op staat en je meteen weet wat het thema is. Het boek is in de ik-vorm geschreven vanuit het perspectief van Jessie. Het is vlot geschreven en er zit veel interactie in waardoor je het makkelijk leest. Ook als je niet van paarden houdt is het een leuk boek omdat er ook andere thema's in naar voren komen. Dit is deel 1 van de serie Manage Paardenhof. Dus als je het een fantastisch boek vindt, weet je dat er nog een tweede deel aankomt

Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van dit boek
Wil je het boek zelf aanschaffen? https://www.uitgeverijdefontein.nl/boek/springlevend/