Recensie: Samen plastic de baas

Oorspronkelijke titel: Kids fight plastic

Auteur: Martin Dorey

Illustraties: Tim Wesson

Uitgeverij: De Fontein

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 127

Genre: Informatie/doeboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
De schrijver van dit boek voert al jaren actie tegen plastic. Met dit boek hoopt hij dat iedereen die het gelezen heeft iedere dag 2 minuten de tijd neemt om zwerfafval op te rapen, gedrag te veranderen of plastic uit het leven te bannen. Je wordt dan een superheld.
In dit boek staan een heleboel missies. Je kunt met deze missies punten verdienen. Iedere missie duurt twee minuten van je tijd. Per missie krijg je meerdere suggesties. Aan het einde van het boek tel je alle punten bij elkaar op en dat is dan jouw superheldenscore.
Je krijgt informatie over soorten plastic, de geschiedenis van plastic, hoe het plastic in de zee komt en waar plastic eigenlijk allemaal in zit.
Wist je dat chipszakken heel slecht te recyclen zijn en dat je de zakken kunt opsturen om er iets anders van te laten maken?71ddcbdec5jpg

eb2afb2325jpg

Mijn mening:
Het boek spreekt erg aan door de kleuren en de hoeveelheid illustraties. Je bent je van heel veel dingen niet bewust en het zet je wel aan het denken. Als alle leerlingen op alle basisscholen dit boek lezen en de scholen hier ook nog een project aan koppelen maken we de natuur weer een stuk schoner!
Alle missies zijn kleinschalig en liggen dichtbij de belevingswereld van de kinderen. Ze zijn ook makkelijk uitvoerbaar. Bij iedere missie krijg je een uitleg waarom het zo belangrijk is om plastic te mijden.
Een fantastisch boek met een zeer goede missie: We moeten samen plastic de baas zijn!

Wil je dit boek aanschaffen?
www.uitgeverijdefontein.nl/boek/samen-plastic-de-baas/

Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.