Recensie: Samen Klimaat verandering de baas

Oorspronkelijke titel: Kids fight climatie change

Auteur: Martin Dorey

Uitgeverij: De Fontein

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal pagina's: 208

Genre: informatieboek

Thema's: milieu, klimaat, klimaatverandering, milieubewust

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
De schrijver van dit boek is al jaren klimaatactivist. Met dit boek hoopt hij dat hij iedereen kan overtuigen om klimaatverandering tegen te gaan. Door missies te voltooien word je een superheld.
In dit boek staan 16 missies en een bonusmissie. Je kunt met deze missies punten verdienen. Iedere missie duurt twee minuten van je tijd. Per missie krijg je meerdere suggesties. Aan het einde van het boek tel je alle punten bij elkaar op en dat is dan jouw superheldenscore.
Je krijgt informatie over de gevolgen van klimaatverandering, wat kooldioxide met de aarde doet, verschillende soorten energie, wat de productie van voedsel voor een inlvoed heeft op het klimaat, het waterverbruik, dat het met minder spullen ook lukt, het effect van hergebruiken, het diervriendelijk maken van je tuin, klimaatvriendelijk reizen, kritisch boodschappen doen, bomen planten, strijden voor het klimaat en nog veel meer.1d1cdb20c1png

Eigen mening:
Het boek spreekt erg aan door de kleuren en de hoeveelheid illustraties. Je bent je van heel veel dingen niet bewust en het zet je wel aan het denken. Als alle leerlingen op alle basisscholen dit boek lezen en de scholen hier ook nog een project aan koppelen dan kunnen we het verschil maken.

Alle missies zijn kleinschalig en liggen dichtbij de belevingswereld van de kinderen. Ze zijn ook makkelijk uitvoerbaar. Bij iedere missie krijg je een uitleg waarom het nodig is om klimaatverandering te bestrijden.
Een fantastisch boek met een zeer goede missie: We moeten samen klimaatverandering de baas worden!

Beoordeling:

Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.