Recensie: Perronpapegaaien & Krekelcriminelen

Auteur: Auke- Florian Hiemstra
Illustraties: Annette Fiening
Uitgeverij: Ploegsma
Jaar van uitgave: 2022
Aantal pagina's: 121
Genre: informatieboek
Thema's: stadsnatuur, natuur
Kaft: Hardcover
Leeftijd: 9+

Inhoud:
Je hoeft volgens de schrijver niet persé de stad uit om de natuur in te gaan. In de stad is genoeg natuur te zien. Je moet alleen beter leren kijken. De schrijver neemt je mee op safari. Per hoofdstuk kom je in een andere wereld terecht. Van het station, hoog in de lucht, in de winkelstraat, rond de vuilnisbak, tusse de tegels, in het park, onder de grond , op de markt, op het water, in de gracht, rondom het huis, onder een lantaarnpaal. Overal vind je natuur. Je krijgt goede tips en leuke weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat spreeuwen geluiden vanzelf gaan maken als ze ze veel horen? Ze kunnen op het station dus heel goed conducteursfluitjes nadoen. Vandaar dat de schrijver Perronpapegaaien noemt. En wie zijn dan de Krekelcriminelen? Tijdens het lezen vind je ook blokken met ervaringen van andere mensen die in de stad interessante ervaringen hadden opgedaan.
Er staan afwisselend illustraties en foto's in dit boek.

ab58d5f265jpg

Mijn mening:
Dit boek zal qua taal zeker aanspreken bij kinderen. Ze zullen veel dingen wel een keer gezien hebben, maar nog niet hebben begrepen. Dat maakt dit boek juist zo ludiek. Als kinderen na het lezen van het boek spreeuwen zien zullen ze toch met een ander oog gaan kijken. Doel bereikt! De foto's en illustraties zijn een mooie aanvulling in het boek. Hierdoor herken je nog beter waar je naar moet kijken in de stad.
De verhalen zijn zeer geschikt om te gebruiken tijdens Close Reading. Print een hoofdstuk en ga aan de slag met de tekst en ga daarna naar buiten om het te ontdekken.

Mijn beoordeling:

Wil je dit boek ook aanschaffen?
www.kinderboeken.nl/boek/perronpapegaaien-en-krekelcriminelen/

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.