Recensie: Op reis door Europa

Auteur: Jannie van der Heijden
Illustraties: Esther van den Nieuwenhof
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
Jaar van uitgave in Nederland: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 36
Genre: Informatief
Thema: Europa
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789026166709

Jannie van der Heijden is docent en schrijfster. Met haar enthousiaste dochters reist ze graag door Europa. Esther van den Nieuwenhof tekent al haar hele leven en heeft van haar grootste hobby haar werk gemaakt. 

De twee zusjes Lotte en Fenna willen allebei meer van de wereld weten en gaan samen op reis door Europa. Je ziet op de eerste bladzijde de kaart van Europa met de vlaggen en een voorwerp/persoon/dier dat bij het land hoort. De zusjes reizen door heel wat landen binnen Europa. Het hoofdstuk begint met de kaart van het land en allelei belangrijke gebouwen, recepten, natuur en gewoonten te zien. De hoofdstad heeft een extra rand om de naam. Je krijgt in rijmvorm leuke weetjes te lezen over het land. En per land krijg je de opdracht om op zoek te gaan naar de vlaggetjes van het land. Op de laatste bladzijde krijg je vragen over het boek. Bijvoorbeeld: welke dieren ben je allemaal tegengekomen in het boek.

20230718_142635jpg
De vrolijke kaft zorgde ervoor dat je direct de binnenkant wil bekijken. De illustraties spreken enorm aan. Alle illustraties hebben veel kleur en zijn lekker strak ge├»llustreerd. De tekst heeft steeds kopjes van vier waardoor het lekker overzichtelijk toont. Zo leuk dat alles in rijmvorm is geschreven.  
Je kunt op de website allerlei materialen vinden. Kleurplaten, puzzels, aanvullende weetjes. Echt een aanrader om even naar toe te gaan: Klik hier

I
k geef het boek een 8.
Wil je het boek aanschaffen: Klik hier
I
k wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van het boek.