Recensie: Onderweg met de kleine mier> De ster is de weg kwijt

Auteur: Mireille Van Dijk
Uitgeverij: MiEr
Uitgave: 2022
Aantal pagina's: 86
Genre: Interactief voorleesboek
Thema's: dromen, geluk, natuur
Kaft: Hardcover
Leeftijd: 8+

Inhoud:
De familiemier woont in een oude schoen. De schoen ligt in een verlaten tuin. Terwijl de familie mier slaapt valt er een ster in de tuin. De volgende dag kruipt kleine mier er dapper naartoe. Papa mier vertelt dat de gevallen ster de weg kwijt is. Miertje vraagt aan papa mier of hij een reis mag maken om zo de ster terug naar de maan te brengen. Dat vindt hij goed en zo gaat kleine mier samen met de ster op avontuur. Onderweg beleeft hij allerlei avonturen. Zal zijn reis goed aflopen?


'Als ster fonkel je alleen
en met anderen.
Met vreugde en verdriet.
Totdat jij op jouw plaats hangt,
en je kan stralen van geluk.'

In het boek vind je op veel bladzijde wel een vraag , een (zoek)opdracht of weetjes. Achterin het boek vind je de poaroid foto's en weetjes, een rebus, een kruiswoordpuzzel, een doolhof, een kleurplaten, een schrjfopdrachtm een knutselopdracht en een emotieboom.


f54f4b0144jpg
Mijn mening:
Dit boek is zeer geschikt om samen met je kind te lezen. Het verhaal is afwisselend en zorgt ervoor dat je iedere keer weer aangezet wordt om over een ander onderwerp te praten. Het boek is filosofisch waardoor je ook in gesprek gaat over de reis dat ieder mens moet maken.
Het hoofdstuk over de ontmoeting laten je inzien dat ieder zijn eigen rugzak vult. Omdat dit via de kleine mier vertelt wordt is het luchtig en krijg je toch een belangrijke boodschap mee.

7b832223d3jpg

Je kunt dit boek ook in de klas voorlezen en bespreken. De achterste bladzijden zijn goed te kopiëren en kun je als verwerking inzetten.
Het is een veelzijdig boek met bijzondere illustraties.

Mijn beoordeling:

Ik wil Mireille bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.