Recensie: Obi en Tito Tapir

Auteur: Mathilda Masters

Illustraties: Georgien Overwater

Uitgeverij: Lannoo

Jaar van uitgave: 2023

Aantal pagina's: 249

Genre: fantasie

Thema's: vertrouwen, vriendschap

Kaft: harde kaft

ISBN: 9789401487115

Leeftijd: 9+

'Op de andere oever stond een dier dat hij nog nooit had gezien. Het was zo groot als een hond van de bakker en had een lichtbruine vacht met witte strepen.'

Obi woont met zijn ouders in een straat met de naam Het Einde. In dezelfde straat woont ook de opa van Obi, kapitein Kaneel genaamd. En in het laatste huis woonde de gravin Balloria in Villa Pavlova. De gravin had hier haar hele leven in gewoond en was een tijdje geleden gestorven. Op een dag staan er drie houten kisten voor de deur. Het zijn de kisten van de nieuwe bewoners. Als Obi een kijkje gaat nemen ontdekt hij een dier. Zijn opa vertelt hem dat de nieuwe bewoners drie tapirs zijn, maar dat dit een groot geheim is. En vanaf dat moment begint het avontuur. 
Obi wil graag weten waar ze eigenlijk vandaan komen en waarom ze in het huis van de gravin wonen. Ze komen er al snel achter dat de tapirs eerst op een eiland woonden, maar dat rijke mensen gingen bouwen op het eiland en er geen plek meer voor ze was. De gravin wilde ze redden en regelde dat Michelle Mabelle ze ging ophalen. 
Obi raakt bevriend met de jongste tapir. Hij komt erachter dat tapir Tito kan praten. Ze maken vreselijk veel plezier. Al gauw komen er meer mensen erachter dat er drie tapirs in het huis wonen en willen ervoor zorgen dat ze naar de dierentuin gaan. Dat moet voorkomen worden. Gelukkig krijgt Obi hulp van Maki, de dochter van de directeur van de dierentuin. Ze moeten op zoek naar het testament van de gravin. Dit wordt een spannende onderneming. 

20230417_123443 1jpg
De kaft van het boek nodigt echt uit om het boek te willen lezen. Zodra je het boek opent krijg je en plattegrond van de straat Het Einde en zie direct waar Obi woont. Na de inhoudsopgaven begint het verhaal. Het leest erg vlot door de afwisselingen van tekst en illustraties. Ik heb vele malen moeten grinniken om alle grapjes. Je leert op een hilarische manier alles over de tapir, logboeken en testamenten. 
Dit boek is zeker geschikt om voor te lezen in groep 5. En uiteraard kunnen kinderen dit boek ook zelf lezen vanaf groep 6. 

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het zelf aanschaffen?
https://www.lannoo.be/nl/obi-en-tito-tapir