Recensie: Neus, tenen en buik boek

Oorspronkelijke titel: The Nose, Toes and Tummy Book
Auteur: Sally Nicholls
Illustraties: Gosia Herba
Vertaling: Mira van der Lubbe
Uitgeverij: Gottmer
Jaar van uitgave: 2023
Aantal pagina’s: 24
Genre: prentenboek
Thema’s: mijn lichaam
Kaft: harde kaft
ISBN: 9789025776480
Voorlezen vanaf 2 jaar

Tijdens het lezen van dit boek moest ik meteen aan de spelletjes denken die ik met mijn eigen kinderen deed. Spelletjes waardoor ik mijn kinderen aan het schateren kreeg. Er komen allerlei lichaamsdelen aan bod. Wat gebeurt er als ik op je neus druk....toet toet. Wat fluister je in mijn oren....psst psst. Kusjes op de wangen. Kiekeboe spelen. Waar is je buik? Ik ga je opeten! Met je vingers kan ik je kietelen. Heerlijke teentjes.....jammmie, jammie. De illustraties zijn lekker groot en kleurrijk. Goed om te zien dat er verschillende nationaliteiten te vinden zijn. 
Tijdens het voorlezen kun je allerlei spelletjes doen. Wijs je buik eens aan? En waar zitten je oren? Wijs mijn neus eens aan. Wat kun je allemaal met je benen? Wat fluister ik in je oor?
Ik vind dit boek geschikt voor kinderen in de peutertijd. Al weet ik zeker dat kleuters hier ook nog smakelijk om kunnen lachen!

20230613_152008jpg
Ik geef het boek een 7.
Wil je het boek aaanschaffen? Klik hier
Ik wil uitgeverij Gottmer bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.