Recensie: Mie Raat zoekt haar boot

Auteur: Katrien Vandewoude
Illustraties: Claudia Verhelst
Uitgeverij: De Eenhoorn
Eerste druk: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 150
Genre: avontuur
Thema: piraten, vriendschap, samenwerken
Leeftijd: 6+
ISBN: 9789462917477

Mie Raat is haar boot kwijt. Een man met een baard heeft haar boot meegenomen. Samen met haar vrienden gaat ze haar boot zoeken. Onderweg ontmoet Mie vreemde figuren. Zal het ze lukken om haar boot terug te vinden?
20240402_160030jpg
Dit boek is geschikt voor de beginnende lezers. 
Het leesniveau in dit boek bouwt op. 

20240402_161833jpg
De eerste bladzijden vond ik onsamenhangend. Dit komt waarschijnlijk doordat dit nog M3 leesniveau is. Na bladzijde 16 ga je het verhaal beter snappen. Op iedere bladzijde zie je het verhaal met zwarte letters en tussendoor veel illustraties die het verhaal duidelijk maken. Bij de illustraties zie je woorden in het rood met een ander lettertype zodat je weet wat de illustratie betekent. Er zijn door het boek heen ook woorden en zinnen geschreven met verschillende lettertypen. 
Wat ik erg leuk vond waren de namen van de figuren. Vis Ser, Dui Ker, Zei Ler. Er komen steeds meer figuren bij waardoor het verhaal ook blijft leven tijdens de zoektocht. 
Door de afwisseling in het boek zullen veel beginnende lezers het een geweldig boek vinden. Het zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met lezen niet doorhebben dat ze vanzelf op een hoger leesniveau lezen. Dat is echt de kracht van deze boeken.

Ik wil uitgeverij De Eenhoorn bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier