Recensie: Mevrouw Das en Meneer Ping

Auteur: Rindert Kromhout

Illustraties: Natascha Stenvert

Uitgeverij: Leopold

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 32

Genre: Prentenboek

Kaft: hardcover

Leeftijd: 4+

Inhoud:
Mevrouw Das en Meneer Ping zijn buren. Mevrouw Das houdt van bloemen en planten. Meneer Ping houdt van wit en keurig. Ze verschillen enorm van elkaar. Maar als ze eenmaal met elkaar aan de praat raken en elkaar adviezen geven veranderd alles. Het begint met het geven van een plant en wat tegels. Ze gaan elkaar helpen en zelfs bij elkaar in de tuin zitten. Ze ruilen zelfs van huis. Maar wat willen ze eigenlijk echt? Elkaar!!

Mijn mening:
Dit lieve romantische prentenboek bespreekt meerdere thema's. Hoe een kijkje bij de buren kan leiden tot een mooie romance, het niet erg is om anders te zijn, je kunt leren van elkaars adviezen, verschillen en overeenkomsten, goed spreken en luisteren naar elkaar. De liefde krijgt een mooie plek in het boek.
Een aanrader dus!


In de klas kun je hier meerdere opdrachten aan koppelen. Een hoekje met allelei informatie over de das en de pinguïn. De leefomgeving, het eten, het uiterlijk, enz. Door de twee dieren naast elkaar te zetten zien de kinderen al snel dat er verschillen en overeenkomsten zijn.

Wil je het boek aanschaffen? www.kinderboeken.nl/boek/mevrouw-das-en-meneer-ping/

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van dit romantische prentenboek!


67a4107314jpg