Recensie: Klimaatjes

Auteur: Judith Koppens & Andy Engel

Illustraties: Nynke Mare Talsma

Uitgeverij: Clavis

Nederlandse uitgave: 2016

Tweede druk: 2022

Aantal pagina's: 26

Genre: prentenboek

Thema's: milieu, vriendschap, natuur, klimaat, leefomgeving

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 3+

Inhoud:
Dit is een serie boeken waarin zeven dierenvrienden elke keer een nieuw avontuur beleeft. Ieder boek heeft een boodschap hoe we de wereld fijn kunnen houden.
In het boek Natte voeten wordt het probleem rondom de regen die in de stad grote plassen veroorzaken. Er moet meer groen geplant worden. Zo kan het water beter weg. In het boek Plasticsoep gaan de dieren zwemmen in de zee en ontdekken daar allerlei plastic wat door mensen daar terecht is gekomen. Ze gebruiken het plastic om vliegers te maken. In het boek Wat is het warm hebben de dieren het zo warm door de hoge temperatuur. De dieren maken van ijslollystokjes en blaadjes mooie waaiers om te kunnen wapperen.980146083ejpg

Bij de boeken kun je ook een lesbreif downloaden via: www.deklimaatjes.com/lesbrieven

Mijn mening:
De verhalen zijn zo geschreven dat ieder kind zich wel in een personage kan verplaatsen. De illustraties zijn lekker kleurrijk en spreken enorm aan. De boeken zijn goed voor te lezen in een klas omdat de illustraties lekker groot zijn getekend. In ieder boek is er een probleem en wordt er nagedacht over een oplossing. De problemen zijn laagdrempelig en heel herkenbaar voor kinderen waardoor je tijdens het lezen van een boek goed in gesprek kunt gaan met kinderen.
De boeken passen goed in het thema van de kinderboekenweek 2022.

Ik wil uitgeverij Clavis bedanken voor het mogen recenseren van deze boeken.