Recensie: Kerstmis

Auteur: Dick Bruna
Geïllustreerd door: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis Publishing
Speciale uitgave jubileumeditie: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 25
Genre: prentenboek
Thema: kerst, bijbelverhaal
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789056479541

De klassieker ‘Kerstmis’ van Dick Bruna bestaat 60 jaar! Om dit te vieren is er nu eenmalig een speciale editie verkrijgbaar. De letters Kerstmis, de engel en de ster op de kaft zijn van goudfolie voorzien. Door de linnen rug en de kraftpapieren omslag krijg je echt het gevoel dat je een prachtig exemplaar bezit. 
Het kerstverhaal en de illustraties worden op een eenvoudige manier neergezet. Het zorgt ervoor dat alle kinderen het verhaal zullen begrijpen. Op de linker bladzijde de tekst en op de rechterbladzijde de illustratie. Geen details, gewoon zoals het is. De illustraties zijn achterin de klas ook nog goed te zien. 

20231210_173026jpg
Het verhaal start bij de herders. Zij zagen een mooi helder licht van de engel die hen een boodschap van God kwam brengen. 
'In Bethlehem is een kindje geboren, dat Jezus heet en dat alle mensen gelukkig maken zal.'
Zo gaan de herders op pad, op zoek naar Jezus. Als ze bij de stal aankomen zien ze een kindje in een kribbe liggen. Dit gebeurde ook met de drie koningen. Ook zij gaan op zoek naar het bijzondere kind. Het boekje sluit af met de woorden:
'Alle mensen waren blij en zij spraken met elkaar af, dat elke verjaardag van Jezus een feestdag zou zijn. En dat is Kerstmis.'
Een boek dat in elk gezin en kleuterklas hoort te staan. Deze editie maakt het wel heel speciaal!
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
Ik wil uitgeverij Mercis Publishing bedanken voor het mogen recenseren van dit prachtige exemplaar.