Recensie: Kalm aan.... en kijk om je heen

Oorspronkelijke titel: Slow Down....and Look Up

Auteur: Carl Wilkinson

Illustrator: Grace Helmer

Uitgeverij: Lemniscaat

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 87

Genre: Informatieboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 8+

Inhoud:
In dit boek vind je 40 natuurverwonderverhalen. Het laat je plaatje voor plaatje allerlei mooie verschijnselen uit de natuur zien en je krijgt hierbij een uitleg hoe dit wonder ontstaat. Denk hierbij aan het ontstaan van een boom door een eikeltje, van stalactiet tot aan stalagmiet, een vulkaanuitbarsting, grotkristallen en nog veel meer. Per twee bladzijde vind je een onderwerp. Je wordt eerst meegenomen in de verwondering en daarna krijg je met behulp van plaatjes een uitleg. In de inhoudsopgave vind je op welke bladzijden je welke verwondering je kunt vinden. En achterin vind je een woordenlijst.

32925175a6jpg

fcaf2c347bjpg

Mijn mening:
Je krijgt op een simpele manier stap voor stap uitgelegd hoe de natuurverschijnsels op gang gebracht worden. De plaatjes zijn eenvoudig en duidelijk. Je ziet door de verschillende lettertypes heel duidelijk of het bij de stappen hoort of bij de weetjes.
Dit boek kun je mooi op de boekenplank zetten en erbij pakken als er een natuurverschijnsel op het nieuws komt.
Het is super tof als je na een paar bladzijden met je kinderen de natuur ingaat en ze zelf een verwondervraag laat bedenken. Je kunt ze dan daarna zelf een stappenplan laten maken.
We kijken te weinig om ons heen, vinden de natuur heel gewoon. Lees dit boek en verwonder je!

Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.