Recensie: Hup Herman

Auteur en vormgeving: Yvonne Jagtenberg
Uitgeverij: Gottmer
Uitgave: 3e druk 2020
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 24
Genre: prentenboek
Thema: winnen en verliezen, talenten
Leeftijd: 3-6 jaar
ISBN: 9789025774615

Herman is een hangbuikzwijn die erg tevreden is met zijn leventje met lekker modderen en wroeten. Hij houdt al helemaal niet van wedstrijdjes. Bij de kippen en de haan daarentegen lijkt hun leven wel een grote wedstrijd. Zij willen overal de beste en de snelste in zijn. Op een dag is hij het zat. Hij zal wel eens even laten zien wie hier de eerste en de beste is! Met volle moed begint hij aan de wedstrijd en holt sneller dan ooit. Alle kippen rent hij voorbij. De kippen kijken hun ogen uit. Onderweg stopt Herman plotseling met rennen en gaat weer heerlijk woelen in de modder. Dit is toch eigenlijk wel weer helemaal Herman. Had hij nou gewonnen? Rustig loopt Herman weer terug naar huis. De lange rit maakt hem moe. Thuis aangekomen, wordt hij opgewacht door de haan, die natuurlijk trots is op zichzelf dat hij weer als eerste wakker is. Dacht hij! Dit keer was Herman als eerste wakker. Hij heeft gewonnen! Maar het interesseerde Herman niks meer. Hij gaat heerlijk in zijn modderbad liggen. Daar is hij goed in. De béste! 

20240518_110534jpg

Een boek met mooie verftekeningen waarmee het humeur van de hangbuikzwijn echt duidelijk te zien is. De modder spat over de bladzijden. Alsof je zelf in het boek zit.

Een herkenbaar verhaal voor kinderen. Elk kind wil toch de beste zijn? Of is dat eigenlijk helemaal niet nodig? Iedereen is goed zoals hij of zij is en heeft zijn eigen talenten en sterkte kanten. Je kunt niet goed zijn in alles en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet.

Ik wil uitgeverij Gottmer bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het aanschaffen? Klik hier