Recensie: Hoe word jij social media proof

Auteur: Julia van Appeldorn en Oane Born

Uitgeverij: Ploegsma

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 128

Genre: Informatieboek

Kaft: Softcover

Leeftijd: 10+

Inhoud:
Tijdens de lockdown brachten er veel kinderen veel meer tijd door op hun telefoon. Dit bracht de schrijfster Julia Appeldorn op een idee. Ze besloot webinars te geven over social media. In dit boek bundelt ze samen met OAne Born haar beste tips. Wat is real vs fake, cancel culture, challenges, hacken, donaties, cyberpesten, clickbait, sexting, fake news, socialbesitas en een filterbubbel nou precies? Hoe stel je een goed wachtwoord in? Hoe maak je de mooiste INSTA- foto's?
In het boek vind je ook het grote social media-alfabet en worden alle termen uitgelegd. En er is een hoofdstuk over de geschiedenis van social media. Waar begon het allemaal mee? In het boek komen ook bekende influencers aan het woord: Dylan Haegens, Marije Zuurveld, Raoul Joshua.3af6632e48jpg

Mijn mening:

Het is ontzettend belangrijk dat kinderen weten wat social media is. Na het lezen van dit boek ben je echt mediawijs. Ik was erg bang dat het een belerend boek zou zijn, maar dat is het zeker niet. De schrijfster heeft juist goede bedoelingen en neemt je mee in het enorme aanbod. Er zit een goede afwisseling in het boek. Uitleg, interview, tips en niet te vergeten mooie quotes.
Ouders kunnen dit samen met hun kind lezen en de onderwerpen bespreken. Zo weten de ouders en kind dat alles bespreekbaar is.
In de groep kun je ieder onderwerp per week bespreken. Je hebt dan meteen kerndoel 35 besproken: De leerlingen leren zich redzaam te gedragen in sociaal opzicht, als verkeersdeelnemer en als consument.

'Geef niet alleen online, maar ook in real life eens een hartje.'

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek bestellen?
www.kinderboeken.nl/boek/hoe-word-jij-social-media-proof/