Recensie: Het koppige ezeltje

Auteur: Michel de Boer
Geïllustreerd door: Michel de Boer
Uitgeverij: Buddy Books
Jaar van uitgave: 2022
Kaft: Softcover
Aantal bladzijden: 31
Genre: prentenboek
Thema: kerst, bijbelverhaal
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789087820992

Dit verhaal wordt verteld door de ogen van een ezeltje. Hij wacht op zijn nieuwe stal. De stal wordt gebouwd door zijn baasje Jozef. Plots staat er bij Maria in de huiskamer een engel die vertelt dat er een wonder gaat gebeuren. Maria zal een kindje krijgen en God zal de vader van het kindje zijn. Het kindje zal een koning worden. Op de dag dat de stal van Ezeltje klaar is, krijgen ze een brief. Ze moeten naar een ander dorp. Naar Betlehem. Maria kan niet zover lopen, maar Jozef heeft een plan: 'Ezeltje is sterk genoeg om je te dragen.' Maar Ezeltje wil helemaal niet naar Betlehem, hij wil naar zijn nieuwe stal. Zal Ezeltje zo koppig blijven?

20231203_141700jpg
Mijn mening:
Het was erg mooi om het verhaal door de ogen van het ezeltje te mogen ervaren. Ga er maar aanstaan om een hoogzwangere vrouw te dragen terwijl je nieuwe stal eindelijk klaar is. Dit verhaal kan tot mooie gesprekken leiden. Klaarstaan voor een ander. Wat had het ezeltje ook kunnen bedenken? Wanneer heb jij voor het laatst iemand geholpen? En hoe voelde dit? 
De illustraties in het boek zijn groot genoeg om in de klas voor te lezen. De emoties van de mensen en dieren zijn goed te zien en te voelen. 
Dit boek hoort sowieso op de boekenplank tussen de andere kerstverhalen. 
Wil je het aanschaffen? Klik hier
I
k wil uitgeverij Buddy Books bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.