Recensie: Het Kerstwinkeltje

Auteur: Marian Busser en Ron Schröder
Geïllustreerd door: Ingrid ter Koele
Uitgeverij: Moon
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 24
Genre: prentenboek
Thema: kerst, familie
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789048868841

Opa Hans heeft een winkel gemaakt. Het kerstwinkeltje gaat voor het eerst open. Je kunt er van alles kopen. Kerstknuffels, kerstspeelgoed, speciale sokken, kerstservetten. Er staat ook een grote kerstboom met kaartjes erin. Echt alles voor de kerst is te koop. En wanneer je iets gekocht hebt dan pakt opa Hans het ook nog voor je in. Als het kerstavond is dan gaat opa Hans met een arrenslee op pad om cadeautjes rond te brengen. Er gebeuren ook nog kerstwonderen in het boek. 
20231203_141314 1jpg
Mijn mening:
Na het lezen van het verhaal kwam er een glimlach op mijn gezicht. Het is weer zo'n warm verhaal op rijm geschreven. Op de eerste bladzijde wordt er ook nog verteld dat je op iedere bladzijde op zoek kan gaan naar de engeltjes en de kerstmannetjes. 
Het verhaal is luchtig en toch heeft het ook wat warme boodschappen. Cadeautjes kopen voor een ziek zusje en een meester die op zoek is naar een mooi voorleesboek. En opa Hans komt in de winkel ook nog de liefde van zijn leven tegen. Het is een liefdevol en warm verhaal dat zeker past bij kerstmis.
Het is zeker geschikt om voor te lezen in de klas. 

Ik wil uitgeverij Moon bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het ook aanschaffen? Koop het bij de lokale boekhandel!