Recensie: Het geheime dierengenootschap

Titel oorspronkelijke uitgave: The Secret Animal Society

Auteur: Luke Gamble

Omslagillustratie: Suzanne Bakkum

Vertaling: Selma Soester

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Jaar van uitgave in Nederland: 2023

Aantal pagina's: 303

Genre: avonturenboek

Thema's: dieren, magie, mythologie

Kaft: hardcover

ISBN: 9789021034317

Leeftijd: 10+

Inhoud:
'Zijn ze mij weer vergeten?' vroeg ze. De teleurstelling smaakte wrang in haar mond. 'Deze keer niet.' De directrice zweeg even genietend. 'Je vader en moeder komen je vandaag niet halen en ook niet op een andere dag. Ze worden vermist.'

De elfjarige Edith krijgt na de mededeling van de directrice van de kostschool een kaartje met een adres van een dierenartspraktijk. Het schijnt van haar oom te zijn die als noodnummer genoteerd staat. Ze heeft deze oom nog nooit gezien. Ze wordt er met een taxi naar toegebracht en belandt in niemandsland. Na een paar dagen ontmoet ze haar oom. Hij helpt en geneest allerlei bijzondere dieren in het geheim in zijn schuur. Het geheime dierengenootschap. In de schuur staat een Pegasus die hij maar niet kan helpen. Edith komt erachter dat ze met dieren kan praten en vertelt haar oom wat er aan de hand is.
Haar oom krijgt een opdracht om de zieke yeti in het Himalayagebergte te bezoeken en te behandelen. Dit is een gevaarlijke tocht. Edith mag mee om te kunnen communiceren met de yeti's. Tijdens de tocht ontdekken ze dat het syndycaat onder leiding van Arabelle Speerslag ook actief op zoek is naar de Yeti's. Zij heeft als doel om alle vijf de Yeti's te doden en de huiden voor geld te verkopen.

6c0cff8ab7jpg


Mooie citaten uit het boek:

'Er is tenslotte een verschil tussen het verstrijken van de tijd en tijd die verstrijkt.'

'Een vlieg die voor een spinnenweb ronddanst riskeert altijd de wraak van de tanden van de spin.'

Informatie over de schrijver:
Luke Gamble komt uit de UK en heeft een eigen dierenartspraktijk. Hij is bekend van de televisie omdat hij allerlei projecten steunt over de hele wereld. Hij is oprichter en CEO van de internationale liefdadigheidsinstellingen voor dieren Worldwide Veterinary Service. Hij is vaak te zien op Animal Planet en Nat Geographic.

Mijn mening:
Hou je van magie en mythische wezens dan is dit boek echt een aanrader. Van een meisje met een bijzondere gave en het aanstippen van de jacht op dieren vanwege hun pels. Het heeft een fijne opbouw en leest makkelijk weg. Doordat het huis van de oom van Edith diep in het bos ligt wordt de sfeer in het boek meteen magisch. Ik kon het boek moeilijk wegleggen omdat het zo spannend was. Ik vond vooral de hond Arnold erg grappig. Omdat hij kan praten met Edith zorgt hij voor de humor in het boek. Ik wacht met smart op het tweede deel.

Wil je het boek aanschaffen? www.lsamsterdam.nl/boek/het-geheime-dierengenootschap/