Recensie: Het Dikke Vogel Boek

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder

Illustrator: ivan en ilia

Uitgeverij: Moon

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 123

Genre: Versjesboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 4+

Inhoud:
Dit boek gaat over leuke weetjes van vogels die je in Nederland kunt tegenkomen. Er komen 29 vogels aan bod. Per vogel vind je op de eerste twee bladzijden een versje en op de volgende twee bladzijden allerlei weetjes. Vogels die onder andere besproken worden zijn: de aalscholver, de bosuil, de buizerd, de koekoek, de ooievaar, de zwaan en nog veel meer. Voorin het boek vind je een inhoudsopgave en een woord vooraf. Iedere bladzijde heeft kleurrijke illustraties. Op ieder blad van de weetjes vind je een tuinkabouter zodat je weet hoe groot de vogel is in verhouding is tussen de tuinkabouter en de vogel. (Op de bladzijde met de inhoudsopgave vind je de tuinkabouter naast een kleurpotlood.)9e46f464ccjpg

da2a6f3a00jpg

Mijn mening:
Door dit boek zullen kinderen beter gaan kijken naar de vogels in Nederland. Je wordt meegenomen in de wereld van de vogels die je overal tegen kunt komen. De versjes zijn grappig en luchtig geschreven en er worden erg veel weetjes genoemd. De illustraties van dit boek zijn kleurrijk en duidelijk. Je krijgt een goed beeld van iedere vogel.

Je kunt dit boek ontzettend goed gebruiken in je klas. Pak twee vogels en laat de overeenkomsten en verschillen opnoemen. Lees 3 verschillende versjes met weetjes voor en stel willekeurige vragen. De kinderen moeten raden om welke vogel het gaat.

Het is een kleurrijk, vrolijk en interessant boek voor jong en oud!

Dit boek past ontzettend goed in het thema van de Kinderboekenweek 2022.

Je kunt op deze website kleurplaten downloaden: www.mariannebusser-ronschroder.info/download-kleurplaten.php

Ik wil uitgeverij Moon bedanken voor het mogen recenseren van dit prachtige boek.