Recensie: Grimwoud

Oorspronkelijke titel: Grimwood

Auteur: Nadia Shireen

Vertaling: Marielle Manfré

Uitgeverij: Moon

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 232

Genre: Avonturenboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 8+

Inhoud:
In dit verhaal zijn de twee vossen Ted en Nikkie op de vlucht voor de kat Prinses Poekie. Ted zag de staart van Prinses Poekie aan voor een hotdog en beet haar staart eraf. Ze vluchtten op aanraden van een rat naar Grimwoud. Eenmaal in Grimwoud worden ze hartelijk ontvangen door Frank de uil en Titus het hert. Nikkie is de dapperste van de twee en wil Ted graag beschermen tegen al het kwaad terwijl Ted de wereld wilt ontdekken. Bibi het konijn neemt Ted in een onbewaakt ogenblik mee om hem kennis te laten maken met Grimwoud. Hij komt er snel achter dat de dieren wel erg bijzonder zijn. Een toneelspelende eend, stampende konijnen, rondrijdende luidruchtige dassen, eekhoorns die boombonk spelen.
Prinses Poekie wil haar staart terug en komt er al snel achter waar de vossen zich schuilhouden. De vossen zijn in gevaar! Hoe zal dit aflopen?

ae894cfc2cjpg

Mijn mening:
Het is een grappig verhaal waarin broer-zus-liefde centraal staat. Tijdens het verhaal komt er steeds een pissebed aan het woord die commentaar op het verhaal geeft, schrijft Ted soms een kaart/brief naar zijn ouders waarvan hij niet weet waar ze zijn, wordt de spelletjes van dieren uitgelegd, de grootte en vorm van het lettertype verandert soms. Dit zorgt voor een goede afwisseling in het boek.
Er zijn veel illustraties te vinden. Vooral grappig, hysterisch en een leuke aanvulling in het verhaal.

Een kleine inkijk in het boek:
www.tiktok.com/@juf.soullie/video/7102766700168318214?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7052021158254855685

Wil je het boek aanschaffen:
www.overamsteluitgevers.com/boek/2358/nadia-shireen-grimwoud.html

Ik wil uitgeverij Moon bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.