Recensie: Gamehelden tegen de monsters

Auteur: Marcel van Driel

Illustraties: Paco Vink

Uitgeverij: Billy Bones

Jaar van uitgave: 2022

Aantal pagina's: 99

Genre: avonturen

Thema's: gamen, monsters, superhelden, robots, stripverhaal

Kaft: harde kaft

ISBN: 9789030508489

Leeftijd: 7+

Inhoud:
De gamehelden Raff, Puck, Manú en Phileine houden erg van gamen. Ze spelen graag samen een spel in GameCloud. Ze gaan er helemaal in op en beleven een hoop avonturen. De eigenares van GameCloud, De Leeuwin, heeft hele andere plannen met de gamers. Zij wil maar een ding hebben en dat is macht. Ze wil de sterkste persoon op aarde worden en heeft monsters nodig om een ​​leger te vormen. Ze lokt alle gamers uit om een uur lang gratis te gamen om van de gamers monsters te maken. Zo ook met de gamehelden. Kunnen ze haar te slim af zijn?

20230323_173717jpg

Mijn mening:
Het boek van het boek sprak mij meteen aan. Je wordt in het eerste hoofdstuk meegetrokken in een game die de gamehelden aan het spelen zijn. De schrijver heeft zich erg goed verdiept in de gamewereld waardoor ik zeker weet dat het de kinderen zal aanspreken. De illustraties in het boek zijn prachtig en zullen door kinderen zeer gewaardeerd worden. Er zit een goede afwisseling in het boek van bladzijden zonder illustratie, woorden die dikgedrukte zijn, illustraties en striptekeningen. De zinnen zijn niet te lang en er zit veel ruimte tussen de zinnen waardoor het goed leesbaar is. Ik was zelf verbaasd over de jongen Raff die in een rolstoel zit en in het spel kon lopen en zich daardoor groot voelde. Mooi.
Ik ben fan van de gamehelden!

Ik wil uitgeverij Billy Bones bedanken voor de mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen? https://www.bol.com/nl/nl/p/game-helden-1-game-helden-tegen-de-monsters/1001004011342447/?bltgh=jmG-gKMpzJpQbCjP1SFI4w.2_44.45.ProductImage