Recensie: Factopedia

Oorspronkelijke titel: FACtopia

Oorspronkelijke uitgave: What on Earth Publishing Ltd and Britannica

Auteur: Kate Hale

Illustrator: Andy Smith

Vertaling: Jan Bos

Uitgeverij: Lannoo

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 207

Genre: Informatieboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 7+

Inhoud:
In dit boek krijg je enorm veel feitjes. Ieder feitje is verbonden met het volgende feitje. Met behulp van stippeltjes volg je een pad. Er lopen meerdere paden door dit boek.Je maakt dus een eigen keuze. Het begint bij het begin, het ontstaan van het heelal en gaat meteen over naar een pasgeboren baby, naar botten, naar skelet, naar sterk worden en dan krijg je een keuze. Of je gaat naar de kriebelbeestjes of je kiest voor het spinnenweb.063ea74221jpg

En zo gaat dit het hele boek door. Voorin het boek vind je een inhoudsopgave. Zo kun je makkelijk op zoek naar ieder thema. De thema's worden onderin op iedere bladzijde weergegeven. Achterin het boek vind je een register zodat je ook nog naar een bepaald onderwerp kunt zoeken.a368ec587ejpg

032a57bcfbjpg

Het boek is door de schrijfster Kate Hale geschreven. Zij is tevens redacteur en professioneel feitenzoeker. Ze woont in Amerika en werkte aan allerlei boeken mee. Haar favoriete feit in dit boek is dat de reuzeninktvis hersenen heeft in de vorm van een donut.

Mijn mening:
Je raakt niet uitgekeken in dit boek. Doordat je steeds andere paden bewandelt kun je iedere keer opnieuw beginnen met lezen. De combinatie van foto's met illustraties is enorm grappig. Je kunt het hele boek gewoon lezen, een bepaald pad bewandelen, via de inhoudsopgave naar een bepaald thema of achterin het boek kijken naar een onderwerp. Het boek zal nooit gaan vervelen en is een mooie aanvulling in iedere bibliotheek.
Idee in de klas: Geef iedere dag een leerling het boek en laat hem/haar het interessantste feitje opzoeken en op een memo schrijven. Aan het einde van de dag vertelt die leerling voor welk feitje er gekozen is en hangt de memo op de feitenmuur.

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen?
www.de-leukste-kinderboeken.com/producten/de-britannica-factopedia-9789401479486