Recensie: Fabulant 2 De laatste tovenaar

Auteur: Marloes Kemming
Omslagillustratie: Kristel Steenbergen
Uitgeverij: Moon 
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 240
Genre: fantasieboek
Thema: magie, tovenarij
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789048870967

In het eerste deel van Fabulant hadden Isa en haar oom Arnold ervoor gezorgd dat de gevaarlijkste vijand van het Stelsel Resa in het lichaam van een muis opgesloten zat in een kooi. In dit deel krijgt Resa het toch voor elkaar om te ontsnappen en moeten Isa met haar oom halsoverkop naar Ierland. Ze moeten in Ierland op zoek naar de drie medaillons vinden om vervolgens op zoek te gaan naar de Geheime Poort en dan uitzoeken hoe ze de poort kunnen openen. Dit moeten ze doen voordat Resa dit voor elkaar krijgt. Gelukkig krijgen ze hulp van drie geesten. 

20231128_140642jpg
Het is een spannend avontuur. Kun je dit verhaal begrijpen als je deel 1 niet hebt gelezen? Het zou kunnen, maar het zal wel lastig zijn om alles goed te begrijpen. In dit deel duurde het even voordat ik in het verhaal zat. Toen Resa uit de kooi was ontsnapt, werd het spannend en wilde ik graag weten hoe het verhaal afliep. Marloes Kemming heeft er weer voor gezorgd dat er genoeg fantasie in het boek zit. Elfen, geesten, tovenaars, een ziener, mythen en sagen. De schrijfstijl van Marloes is prettig om te lezen. Er zit veel interactie in het boek waardoor je je goed kunt verplaatsen in het verhaal. De personages hebben allemaal verschillende eigenschappen. Zo is Isa een heel stoer meisje en Kyan heel onzeker. 
Net als deel 1 eindigt het verhaal op een mooie manier maar start ze ook met een nieuw deel. Het derde deel komt er aan en daar wacht ik met smart op. 

Ik wil uitgeverij Moon bedanken voor het mogen recenseren van dit boek
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier