Recensie: Egeltjes wonderlijke winter

Auteur: Bram Kasse
Geïllustreerd door: Leontine Gaasenbeek
Uitgeverij: Buddy Books
Jaar van uitgave: 2021
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 30
Genre: prentenboek
Thema: kerst, vriendschap
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789087820879

Dit jaar heeft egeltje besloten om geen winterslaap te houden. Zijn vrienden zeggen dat de winter de mooiste tijd van het jaar is. En dat wil hij een keer meemaken. Egeltje heeft spekjes en chocomelk klaarstaan en gaat op zoek naar zijn vrienden om ze uit te nodigen. Maar zijn vrienden hebben het druk met de voorbereidingen voor kerst.Egeltje wil graag helpen maar iedere keer gaat alles mis door zijn stekels. Al zijn vrienden zijn boos op hem. De winter is helemaal niet leuk. Egeltje besluit om toch maar aan zijn winterslaap te beginnen. Maar dan staan zijn vrienden voor zijn deur.......

20231203_141514jpg
Mijn mening:
Het is een hartverwarmend boek om voor te lezen rond kersttijd. De kleuren van de illustraties zijn warm. Op iedere bladzijde is er genoeg te zien. De emoties van de dieren zijn duidelijk af te lezen waardoor het verhaal meer gaat leven. Er zit een mooie herhaling in het boek. Egeltje vraagt steeds:
'Ik wil je iets vragen.' zegt Egeltje snel.
'Maar weet je......eerst help ik je wel.'

Dit zorgt ervoor dat het boek voorspelbaar is. Dit vinden veel kinderen fijn. Een eend die aan het koken is, een vos die de kerstboom aan het optuigen is, een das die aan het vegen is, een beer die aan het schaatsen is. En niemand die luistert naar de egel. Je krijgt echt medelijden met hem tijdens het lezen.
Een aanrader om voor te lezen tijdens de wintertijd. 
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier

Ik wil uitgeverij Buddy Books bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.