Recensie: Echt of fake

Auteur: Benjamin Goyvaerts en Yasmina Faid
Illustraties: Wendy Panders
Uitgeverij: Lannoo
Nederlandse uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 249
Genre: geschiedenis
Thema: geschiedenis
Leeftijd: 9+
ISBN: 9789401495981

20240420_171337jpg
Na deze inhoudsopgave wordt uitgelegd wat het doel van het boek is.
Dit boek vuurt een hoop vragen op je af. Zoek dekking en antwoord met 'echt' of 'fake'. Aan het einde van elk hoofdstuk kun je checken of je antwoord juist was. Kun jij flauwekul onderscheiden van waarheid?

Ieder hoofdstuk begint met een tijdlijn en vijf stellingen. Het is de bedoeling dat je een voorspelling doet voordat je gaat lezen. Vervolgens ga je verder in het hoofdstuk en krijg je informatie over het thema. De informatie wordt op meerdere manieren verteld. Met een codekraker, vanuit een boek, met vraagstukken, enz. De illustraties van Wendy Panders zorgen voor nog meer variatie in het boek. Aan het einde van ieder hoofdstuk worden de antwoorden van de stellingen bekend gemaakt en weet je of het echt of fake is.

Veel kinderen vinden geschiedenis maar saai, maar Benjamin Goyvaerts en Yasmina Faid laten in dit boek zien dat het juist leuk is om te ontdekken wat er in de geschiedenis is gebeurd. De taal die gebruikt wordt is voor iedereen te begrijpen. Door de afwisseling van tekst en illustraties blijf je ook geboeid. Mooi om de hoofdstukken bij een thema in te zetten. Als inspiratie, tijdens de Close Reading lessen of begrijpend lezen.
Leuk om de stellingen op het digibord te projecteren en de kinderen uit te dagen om dit boek te gaan lezen.

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier