Recensie: Dit is....NATUUR!

Auteur: Kim Merel

Illustraties: Kim Merel

Uitgeverij: Lemniscaat

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 48

Genre: Prentenboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 3+

Inhoud:
Het meisje voorin het boek neemt je mee de natuur in. Op de vierde bladzijde vertelt ze dat er veel boeken over de natuur zijn en vraagt ze of je mee wilt kijken. Ze laat je zien wat natuur is. Waar vind je natuur? Ze begint heel groot en vertelt over het heelal en de aarde, het water, verschillende plekken op het land, de zee, de dieren, de planten, de seizoenen, metamorfose en het leven, jijzelf. Alles bij elkaar samen is natuur. En op de laatste bladzijden nodigt het meisje je uit om vooral naar buiten te gaan.


6d76cbc089jpg

Mijn mening:
Doordat het boek begint met het meisje die je uitnodigt om mee te kijken in haar natuurboeken word je zelf ook nieuwsgierig. Je ziet door de puntjes op de bladzijden in het boek dat je ook echt meekijkt in het boek. Je ontdekt op iedere bladzijde weer nieuwe weetjes met duidelijke illustraties. De informatie die gegeven wordt is in een bepaald lettertype geschreven. Bij de illustraties krijg je kleine weetjes die er door de schrijfster met de hand bijgeschreven zijn. Het lijkt net of ze het persoonlijk aan jou vertelt. Je raakt niet uitgekeken in dit boek.
Binnen het onderwijs kun je de bladzijden per thema gebruiken. Van metamorfose tot seizoenen. Leuk om zo'n bladzijde dan ook open te laten staan in de klas zodat de kinderen er op alle momenten in kunnen kijken en ontdekken. Op de laatste bladzijden wordt er ook aandacht besteed aan hoe we met de natuur kunnen helpen. Hier staan simpele voorbeelden bij die kinderen goed kunnen uitvoeren.
Een mooie aanvulling voor de bibliotheek!

Wil je meer van het boek zien:
lemniscaat.nl/wp-content/uploads/2021/12/FM-Dit-is...-natuur-1.pdf

En ook de schrijfster Kim Merel heeft een fimpje gemaakt:
youtu.be/KXF9uemW3hA

Wil je het boek ook aanschaffen?
Koop het boek bij de lokale boekhandel!

Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.