Recensie: De Wisselaar> Oog in oog met een tijger

Auteur: Maren Stoffels
Omslag en illustraties: Geert Gratama
Uitgeverij: Leopold
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 173
Genre: avonturen
Thema: anders zijn, vriendschap, 
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789025885298

Anders is een Wisselaar. Een Wisselaar kan van leven wisselen met iemand die hulp nodig heeft. In het tweede deel krijgt Anders de kans om op kamp te gaan om nog beter te kunnen Wisselen. Dat heeft voordelen maar ook nadelen. Anders komt erachter dat hij ook de stemmen hoort van de mensen waarmee hij moet Wisselen. En dan wordt het Wisselen echt een ander verhaal. 
Als hij tijdens het kamp in de fontein gaat staan krijgt het alle kleuren van de regenboog. Dit wordt ook gezien door de kampleiding. Wat zal dit betekenen?

'Een verwisselaar is iemand die een Wissel aanvraagt.' Lo praat zo zachtjes dat Anders zijn best moet doen om haar te kunnen verstaan. 'En als die Wissel gelukt is, gaan ze ervandoor.' 'Hoe bedoel je?' 'Ze vluchten het Wisselkantoor uit.' Lo huivert even. 'En dan kan de Wisselaar dus niet terug Wisselen. Omdat er niemand meer is om mee terug te ruilen.....'

20230916_161337jpg

Omdat ik deel 1 niet had gelezen was ik benieuwd of ik deel 2 wel zou snappen. Gelukkig werd er nog wel uitgelegd wat een Wisselaar was en al gauw zat ik in het verhaal. Doordat er veel interactie in het boek zit lijkt het net of je er zelf bij bent. Ik vind het thema echt geweldig. Iedereen wil wel eens iemand anders zijn omdat hij iets kan wat jij niet kan. De Wisselaar helpt mensen die in een moeilijke situatie zitten en even geholpen moeten worden. Het boek krijgt een wending als er ook een Wisselaar is die niet terugwisselt. Dit maakt het extra spannend. 
Ik ben dan ook erg benieuwd naar het volgende deel waarin de Verwisselaar gepakt gaat worden. Tenminste dat hoop ik dan maar...

Dit boek is een aanrader om voor te lezen in de groepen 5 of 6. 
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.