Recensie: De Wisselaar- Een levensgevaarlijk plan

Auteur: Maren Stoffels
Illustraties: Geert Gratama
Uitgeverij: Leopold
Jaar van uitgave: 2024
Kaft: hardcover
Aantal bladzijden: 155
Genre: avontuur
Thema: vriendschap, familie
Leeftijd: 9+
ISBN: 9789025887070

‘Jij,’ zegt Wisper zachtjes. ‘Jij moet de Verwisselaar gaan vangen.’
‘Ik?’ Anders voelt zijn hart een slag overslaan.
‘W-Waarom ik?’
‘Omdat jij krachten hebt, die niemand anders heeft.’

Na het lezen van de eerste twee delen van De Wisselaar was ik erg benieuwd naar het derde deel, en Maren Stoffel heeft me niet teleurgesteld! Ook dit deel blijft spannend van begin tot eind. Kun je het derde deel lezen zonder de eerste twee? Dat kan, maar ik raad aan om bij het begin te starten voor een beter begrip van het wisselen.

20240906_095723jpg

In dit deel hebben de Wisselaars zelf hulp nodig. Wisselaars kunnen van leven ruilen met mensen die hulp nodig hebben, maar dit kan gevaarlijk misgaan—je kunt voor altijd in het lichaam van iemand anders vastzitten. De Verwisselaar steelt het lichaam van een Wisselaar en verdwijnt. De Wisselaars doen er alles aan om deze levensgevaarlijke figuur te ontmaskeren, maar wie is het? Is het een bekende Wisselaar?

De schrijfstijl van Maren Stoffel is beeldend en spannend, met korte hoofdstukken en een snel tempo. Elk hoofdstuk eindigt met een plotwending die je verder laat lezen. De grappige illustraties van Geert Gratama maken het verhaal compleet. 

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 5. Hoewel je het als voorleesboek kunt gebruiken, raad ik aan om alleen deel 1 voor te lezen en kinderen daarna zelf verder te laten lezen. Wil je dit boek promoten? Lees dan voor vanaf bladzijde 16, bij het woord ‘Goed’.

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van dit kinderboek.
Wil je boek aanschaffen? Klik hier