Recensie: De Pieto-toets

Auteur: Hans Hagen
Illustraties: Marieke van Ditshuizen
Uitgeverij: Querido
Nederlandse uitgave: 2021
Aantal pagina's: 75
Genre: Sinterklaasboek
Thema's: Sinterklaas, klas, school, Sinterklaasliedjes
Kaft: Hardcover
Leeftijd: 4+

Inhoud:
Juf Merel vertelt in de klas dat de Sint dit jaar te weinig pieten heeft en dat de cadeautjes in gevaar komen. De kinderen willen Sinterklaas graag helpen. Juf Merel vertelt de kinderen dat ze dan wel een Pieten-cursus moeten volgen van acht lessen en dat ze na iedere les een Pieto-toets moeten maken. Ze moeten van alles leren. Van rijmen tot mikken, klimmen en sluipen. En tussendoor mogen ze ook nog liedjes zingen. Zullen ze uiteindelijk slagen voor de Eindtoets?
Het boek bestaat uit elf hoofdstukken. Je vindt in veel hoofdstukken Sinterklaasliedjes die je kunt beluisteren op Spotify. Voorin het boek vind je de QR-code.
open.spotify.com/artist/6r0Lgb8VVOW5R5K05dYyXq?si=yexyu7U9RHWHwGxiT99X1A


3935945a32jpg267982a757jpg

Mijn mening:
Het is een vrolijk en grappig verhaal. Erg leuk om dit tijdens het voorlezen ook uit te voeren in je groep. Je kunt alle onderdelen in een circuit uitwerken en de kinderen ook echt de toetsen samen laten uitvoeren. De illustraties zien er kleurrijk uit. De kinderen zijn ook allemaal uniek getekend. De liedjes die worden aangeboden zijn een must om te laten horen in de groep.

Mijn beoordeling:

Ik wil uitgeverij Querido bedanken voor het recenseren van dit vrolijke Sinterklaasboek.