Recensie: De Krieps 1- Van onder naar boven

Auteur: Kevin Hassing
Illustraties: Emanuel Wiemans
Uitgeverij: Luitingh- Sijthoff
Uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 125
Genre: fantasieboek
Thema: het lichaam
Leeftijd: 7+
ISBN: 9789021045900

De locatie van dit verhaal speelt zich af op de lichaam van het meisje Jet. Peer, de hoofdpersoon, is een kriep die samen met zijn gezin in een haarzakje op Jet's hoofd leeft. Zijn val van het hoofd naar de teennagel van Jet vormt het begin van een spannende en soms komische tocht terug naar boven, waarbij hij verschillende obstakels moet overwinnen.

20240523_204311jpg
Toen ik de omslag van het boek zag werd ik niet meteen enthousiast om het boek te lezen. Aangezien ik alle delen van Mus& Kapitein Kwaadbaard van Kevin Hassing heb gelezen motiveerde dit mij wel om het boek te gaan lezen. De verwachtingen waren dus best hoog. Helaas viel dit boek mij een beetje tegen. Het is bedoeld voor kinderen van groep 4 en 5. De zinnen zijn kort en dus goed te lezen voor deze leeftijdsgroep. Het educatieve component vond ik wel krachtig en aan humor ontbreekt het ook niet in dit verhaal. De levendige dialogen zullen kinderen zeker aanspreken. Naar mijn idee is dit boek ook zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Er is een tweede deel onderweg: Van voor naar achter

Ik wil uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor het mogen recenseren van het boek
Wil je het aanschaffen? Klik hier