Recensie: De koning en niets

Oorspronkelijke titel: Le roi et Rien
Auteur: Olivier Tallec
Illustraties: Olivier Tallec
Vertaling: Marita Vermeulen
Uitgeverij: De Eenhoorn
Uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 40
Genre: prentenboek
Thema: tevreden zijn, bewustwording, 
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789462917453

De koning had alles, echt alles. Toch komt hij er op een dag achter dat hij één ding niet heeft: Niets. Maar hoe kom je nu aan Niets? Hij gaat op onderzoek uit. Hij zoekt in boeken, in de natuur, en reist de wereld over. Zal het hem lukken om Niets te vinden?

20240601_134430jpg

Mooi stukje uit het boek:
'Hij genoot ervan om niets te doen.
Maar zelfs als je niets doet, doe je toch iets, mompelde de koning.
Je dagdroomt en je denkt na. Dat is waarachtig niet Niets!
De koning zuchtte: het is ook altijd iets. En nooit een keertje Niets. 

Dit boek past ontzettend goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2024. Het is een prachtig prentenboek om voor te lezen. De illustraties zijn kleurrijk en goed verdeeld over de bladzijden, waardoor alle kinderen in de klas ze goed kunnen zien.

Het verhaal gaat over een koning die aan niets tekort kwam en toch ontevreden was. Dit biedt een mooie gelegenheid om hierover in gesprek te gaan met de kinderen. Kun je echt alles krijgen wat je wilt?

De koning begint zijn spullen te rangschikken, classificeren en nummeren. Dit kan een leuke activiteit zijn om samen met de kinderen te bespreken. Waarom zou de koning dit doen en wat is hier handig aan? Zie je in de klas spullen die gerangschikt zijn? En kun je zelf spullen rangschikken?

Kortom, het is een must om dit boek aan te schaffen voor de Kinderboekenweek 2024 of gewoon omdat het een geweldig prentenboek is.

Ik wil uitgeverij De Eenhoorn bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. 
Wil je het aanschaffen? Klik hier