Recensie: De grote Mees Kees

Auteur: Mirjam Oldenhave
Illustraties: Rick de Haas
Uitgeverij: Ploegsma
Jaar van uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 185
Genre: humor
Thema: school, vertrouwen, vriendschap
Leeftijd: 8+

De boeken De rekenrap en In de gloria van Mirjam Oldenhave zijn gebundeld. Als je fan bent van Mees Kees dan beleef je veel plezier tijdens het lezen.
In het verhaal De rekenrap ontmoet je Mees Kees. Hij is de stagiaire in groep 6. In die groep zit Tobias. De vader van Tobias is overleden en zijn moeder komt de deur niet uit. Mees Kees ontfermt zich over hem. Er moet een musical worden opgevoerd en Mees Kees doet dit met zijn klas op geheel eigen wijze. Ze schrijven samen een rekenrap.
In het verhaal In de gloria is Mees Kees bijna jarig en bedenkt de klas een geniaal plan om hem te verrassen. Er doet zich ook een probleem voor bij Tobias. De rapportgesprekken komen eraan en hij weet dat zijn moeder niet naar school zal komen. Gelukkig heeft Mees Kees een mooie oplossing bedacht.

20240228_120656 1jpg
Ieder kind zou wel zo'n meester willen hebben. Mees Kees weet nog niet zo goed hoe hij het lesgeven aan moet pakken en maakt vaak grappige keuzes. Hierdoor is het een lust om het boek te lezen. Er komen verschillende dagelijkse problemen aan bod die de kinderen zeker zal aanspreken. Zonder dat de leerlingen het door hebben krijgen ze ook nog levenslessen mee van Mees Kees. Dit zullen de kinderen die dit boek lezen ook zeker aanzetten tot nadenken. De hoofdstukken hebben een goede lengte. Rick de Haas heeft prachtige, kleurrijke illustraties bij de verhalen getekend. Het boek is zeer geschikt om voor te lezen in de middenbouw.
Een boek vol afwisselingen en belangrijke boodschappen. Kortom een leerzaam boek!

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het mogen recenseren van het boek.
Wil je het ook aanschaffen? Klik hier