Recensie: De grote drakenrace

Oorspronkelijke titel: The Great Texas Dragon Race
Auteur: Kacy Ritter
Illustraties: Pétur Antonsson
Vertaling: Sandra C. Hessels
Uitgeverij: HarperCollins
Nederlandse uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 302
Genre: fantasy
Thema: vriendschap, doorzettingsvermogen, vertrouwen
Leeftijd: 10+
ISBN: 9789402714661

De dertienjarige Cassidy Drake wil graag samen met haar geliefde draak Ranga meedoen aan de jaarlijkse Grote Drakenrace. Omdat ze is opgegroeid op een ranch, heeft ze draken in haar bloed. Maar haar vader vindt dit geen goed idee; haar moeder was ooit een bekende racer en overleed tijdens zo'n race. Toch is Cassidy vastbesloten en sluipt stiekem het huis uit om deel te nemen.

Alle deelnemers hebben verschillende soorten draken en moeten vijf opdrachten voltooien binnen een bepaalde tijd. Het wordt niet alleen een strijd tegen de grote concurrent VlamCo, maar ook een reis om het verlies van haar moeder een plek te geven. Zal het haar lukken om alle opdrachten tot een goed einde te brengen?

20240604_152228jpg

Vanaf de eerste bladzijde word je ondergedompeld in de wereld van de draken. Het boek begint met de drakengids van Cassidy, waardoor je een goed beeld krijgt van alle draken die in het verhaal voorkomen. Ik heb deze gids tijdens het lezen meerdere keren geraadpleegd.

En dan het verhaal van de hoofdpersoon, Cassidy. Tijdens het lezen leef je met haar mee. Haar liefde voor de draken en het verlies van haar moeder nemen je mee in haar strijd tijdens de race. De race zelf is spannend en goed uitgewerkt, met verschillende onverwachte wendingen die de lezer op het puntje van de stoel houden.

"De Grote Drakenrace" is meer dan alleen een avonturenverhaal. De strijd van alle spelers om zichzelf te bewijzen en te ontdekken wie ze werkelijk zijn, is iets wat velen zullen herkennen en waarderen.

Dit boek zal bij kinderen die van spanning en avontuur houden zeker aanslaan.
Wil je het boek promoten in de klas dan raad ik je aan om een stuk voor te lezen vanaf bladzijde 33 vanaf de dikgedrukte tekst.

Ik wil uitgeverij HarperCollins bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier