Recensie: De bende van Stinkhond

Auteur: Colas Gutman

Illustraties: Marc Boutavant

Jaar van uitgave in Nederland: 2023

Aantal pagina's: 89

Genre: dieren

Thema's: vriendschap, vertrouwen

Kaft: harde kaft

ISBN: 9789401489720

Leeftijd: 7+

Inhoud:
Stinkhond en Plattekat zijn dikke vrienden. Ze wonen samen in een vuilnisbak. Op een dag neemt Stinkhond een besluit. Hij wil zo graag een hond als vriend. 
Nu beseft Stinkhond dat een kattenleven niets voor hem is en hij springt uit de vuilnisbak. 'Ben je thuis voor het avondeten?' vraagt Plattekat. 'Nee, ik ga een hondenhok zoeken voor mezelf. Vaarwel mijn kat!'

Stinkhond sluit zich aan bij de Bende van de Ponystrijders. Een groep honden die een hekel hebben aan katten. Plattekat zoekt troost bij de kattenbende van de Snorrekoppen die honden verafschuwen. En zo komen de twee bendes tegenover elkaar te staan. Zal dit de vriendschap tussen Stinkhond en Plattekat nog goedkomen?


20230325_145707jpg
Mijn mening:
De boeken van Stinkhond zijn onder de leerlingen van groep 4 erg geliefd. En ook dit deel zal de kinderen zeker weer aanspreken. Het thema vriendschap staat centraal. Stinkhond gaat op zoek naar een andere vriend maar komt er snel achter dat hij Plattekat mist. De emoties zijn zo goed zichtbaar in de illustraties waardoor het iedere bladzijde weer een feest is om verder te lezen. Dit zal erg herkenbaar zijn bij kinderen. 
De boeken van Stinkhond horen absoluut thuis in iedere bibliotheek.

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen? https://www.lannoo.be/nl/de-bende-van-stinkhond