Recensie: De alchemist op de richel

Auteur: Karst-Janneke Rogaar
Illustraties: Karst-Janneke Rogaar
Uitgeverij: Kluitman
Jaar van uitgave in Nederland: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 75
Genre: taal/spelling
Thema: ch-woorden, liefde
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789020672145

Dit boek is de opvolger van de boeken Keizer Ei en Au!. In dit verhaal komen er ontzettend veel ch-woorden aan bod. Brecht van Schacht tot Wichelroede kreeg bezoek van een oligarch voordat ze gekroond zou worden. Hij vraagt haar ten huwelijk. De bijna- koningin schrikt hier zo van dat ze de deur voor zijn neus dichtgooit. Na de kroningsceremonie gaat Brecht op zoek naar de oligarch. Ze komt terecht bij de alchemist die op een richel woont en vertelt haar verhaal. Zal ze de oligarch kunnen vinden? 

20230710_171119jpg
Dit boek is erg geschikt voor kinderen in de bovenbouw. Er staan makkelijke maar ook pittige woorden tussen. De ch-woorden hebben een andere kleur in het verhaal. Achterin het boek vind je een verklarende woordenlijst. Goed voor de woordenschat en de spelling. En hierbij komt ook nog dat je een liefdesverhaal met plezier mag lezen. Lees het verhaal maar meerdere keren en je wordt iedere keer weer verrast. 
Leuk om in de klas de woorden op het bord te schrijven. Tijdens het voorlezen moeten de kinderen goed opletten. Zodra ze een woord horen mogen ze het opschrijven in het schrift. Na het voorlezen kun je de betekenis achter de woorden laten schrijven. 
Ook mooi om op een A3-vel de ch-woorden te schrijven.
Ik vind de auteur echt een kunstenaar met woorden. Zo knap geschreven. Dit boek is echt een aanrader voor elke bovenbouwleerkracht!

Ik geef het boek een 9.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier!
I
k wil uitgeverij Kluitman bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.