Recensie: Beestachtige buren

Auteur: Bouwien Jansen en Lotte Stegeman

Illustraties: Marieke Melissen

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Nederlandse uitgave eerste druk: 2019

Nederlandse uitgave tweede druk: 2022

Aantal bladzijden: 93

Genre: Informatieboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
De schrijfsters van dit boek zaten urenlang samen in de bosjes en vroegen een boswachter de hemd van het lijf. In de Nederlandse bossen vind je allerlei zoogdieren. Deze zoogdieren (37) worden in dit boek uitgebreid beschreven. De kenmerken, habitat, voedsel, vijanden, ontlasting, pootafdruk. En het eindigt bij de mens en vooral het gedrag van de mens ten op zichte van deze geweldige dieren. Vervolgens krijg je allemaal tips om zelf op safari te gaan. En daarna zijn er ook nog bladzijden met drollen en pootafdrukken van alle dieren.196e0e11fcjpg

Mijn mening:
Qua taal spreekt dit boek zeker aan. Alsof ze tegen je praten. En ook de illustraties zijn een prachtige aanvulling in dit boek. Je wordt meegenomen in de schoonheid van onze natuur, heel dichtbij huis. Het nodigt uit om de natuur in te gaan. Op zoek naar pootafdrukken en drollen.
In de klas kun je iedere leerling een dier laten kiezen en uit de tekst de belangrijkste informatie laten opschrijven. Uiterlijk, voedsel, woning, voortplanting, bijzonderheden.
Een aanrader voor de Kinderboekenweek 2022!

Ik wil uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.