Recensie: Anna Kadabra- De Club van de Volle Maan

Oorspronkelijke titel: Anna Kadabra- El Club de la Luna Llena

Auteur: Pedro Mañas

Illustraties: David Sierra Listón

Vertaling: Carla Zijlemaker

Uitgeverij: Witte Leeuw

Jaar van uitgave in Nederland: 2023

Aantal pagina's: 121

Genre: fantasieboek

Thema's: toveren, vertrouwen, vriendschap

Kaft: harde kaft

ISBN: 9789493236561

Leeftijd: 7+


20230426_134252jpg

In Spanje zijn er al zeven delen gemaakt van de serie Anna Kadabra en nu is het eerste deel ook in Nederland verschenen.

In dit deel verhuizen Anna en haar ouders naar Maanstad. Als ze in haar nieuwe klas terecht komt ontdekt ze dat ze een bijzondere gave heeft. Ze kan toveren. Als de leerkracht Anna naar het straflokaal stuurt na een incident, krijgt ze daar te horen dat een ze een heks is. Gelukkig zitten er in het straflokaal allemaal leerlingen die bij De Club van de Volle Maan horen. Zij gaan Anna helpen om haar toverkrachten goed in te zetten. 

Het boek is in de ik-vorm geschreven. Anna neemt je mee in haar wereld. Een werel vol magie en tovenarij. Als je het boek opent vind je de landkaart van Maanstad. Je ziet dan ook dat er een hoofdkwartier van heksenjagers is. Daarna worden alle personen die bij de club horen aan je voorgesteld. Alle 5 de kinderen hebben allemaal een ander karakter. De onhandige Anna, de jaloerse Angela, de grappige Marcus, de bazige Sara en de gemene Olivier. Ieder lezer zal zich kunnen identificeren met een van de karakters.
Op iedere bladzijde vind je kleurrijke illustraties. Er is veel interactie in het boek. Daardoor leest het boek lekker snel. Houd je van humor, avontuur en magie dan is dit boek echt iets voor jou. Bij de aanschaf van dit boek krijg je ook nog magische kniekousen cadeau. 

Ik wil uitgeverij Witte Leeuw bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen?
https://www.kinderboeken.nl/boek/anna-kadabra-de-club-van-de-volle-maan/
Op deze site vind je ook een leuke kleurplaat.