Recensie: Alles over sociale media

Auteur: Kathleen van Royen & Fran Vanseveren

Illustraties: Katinka VanderSande

Uitgeverij: Lannoo

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal pagina's: 68

Genre: informatieboek

Thema's: sociale media, mediawijsheid

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
In dit boek lees je over sociale media. Het boek is opgebouwd uit 5 delen.
1. Wat is zo ongelooflijk leuk aan sociale media?
2. Wat weten sociale media allemaal over ons?
3. Hoe word je wereldberoemd op internet?
4. Hebben sociale meida ook een mindere kant?
5. Wat is nep en wat is echt?
Ieder deel heeft 5 vragen die beantwoord worden. Tijdens het lezen vind je steeds roze praatwolkjes met weetjes. In sommige hoofdstukken krijg je ook tips of checks. Na ieder deel krijg je een test over de informatie van de vijf hoofdstukjes. De antwoorden staan onderaan de bladzijde. Op iedere bladzijde staan illustraties die te maken hebben met de informatie uit de tekst. Er worden veel termen uitgelegd. Bijvoorbeeld: sharenting, phubbing, fomo, cookies, enz.c295de6fa3jpg

dc1cd05f93jpg

Mijn mening:
Het boek geeft veel goede informatie met een fijne toon. Niet belerend maar adviserend! Tijdens het lezen ga je vanzelf nadenken over het eigen gebruik. Dit boek is niet alleen geschikt voor kinderen maar ook voor volwassenen. Doordat ieder hoofdstuk met een vraag begint wil je de vraag eigenlijk direct beantwoorden. Na het lezen van het hoofdstuk kan je mening zomaar veranderd zijn. Het maakt je bewust hoe je met sociale media om moet gaan.
Een boek dat zeker een aanrader is om samen met je kind te lezen!
Dit boek is ook goed in te zetten op scholen. Kopieer eens een hoofstuk en ga eens samen in gesprek met je klas. Laat de quiz ook invullen. Dan heb je meteen een begrijpend leesles te pakken op een zeer effectieve manier.

Beoordeling:

Ik wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.