Recensie: Aapje Oeps

Auteur: Jozua Douglas
Illustraties: Eefje Kuijl
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 24
Genre: prentenboek
Thema: fouten maken, kwaliteiten, trots zijn
Leeftijd: voorlezen vanaf 3 jaar
ISBN: 9789026168710

Zodra Aapje Oeps wakker wordt maakt hij foutjes. Hij moet zijn tanden poetsen, maar staat te dromen waardoor hij zijn haren kamt met zijn tandenborstel, wil een boek van de allerhoogste plank waardoor de hele boekenkast valt, gaat dansen met een vis in een vissenkom terwijl hij rolschaatsen aan heeft. En iedere keer hoor je hem hard ‘Oeps’ zeggen. Hij rent door de straat en let niet op......of toch wel? Want wat niemand had verwacht ......hij ziet een aapje naar beneden vallen. Zal Aapje Oeps dit aapje kunnen redden?
20231110_111235jpg
Mijn mening:
Het hele boek is op rijm geschreven. Hierdoor is het boek fijn om voor te lezen. Niet alle bladzijden zien er uit zoals bovenstaande illustratie. Maar zoals je ziet heeft de illustrator Eefje Kuijl het kleurrijk en geweldig uitgewerkt. Er is veel te zien en te bespreken. Aapje Oeps is heel erg druk en tijdens het lezen voel je dit ook. Je wordt ook echt nerveus van alles wat hij uitspookt. 
Mooi om in de klas het te hebben over foutjes maken. Want iedereen maakt wel eens fouten toch? En is het erg om fouten te maken? Maak je foutjes eigenlijk expres? En kunnen alle foutjes worden opgelost? En Aapje Oeps dan? Welke tip kun je hem geven? Genoeg stof om over te praten! Misschien een idee om kinderen een eigen gemaakte fout te laten tekenen en daar dan trots over te laten vertellen.
Ik was al fan van Jozua Douglas en ook deze keer bevestigt hij weer dat hij samen met Eefje een geweldig boek kan schrijven.

Wil je het boek ook aanschaffen? Klik hier